Family House JAN in Opava – Kylešovice

Family
House
JAN
in Opava – Kylešovice
/
2004

2004; new building; project design; project implementation

The family house, rather a garden apartment, is situated in the southern part of a vast garden surrounded by old fruit trees.
Built-in area: 84,3 m2.
Layout — residential premises with a kitchen nook, bedroom, bathroom, toilette and storage space.

The architecture of the house has been completely adjusted to the use of natural materials and the frame structure of the house made of pasted wooden sections, pillars and prominently projected beams. The perimeter cladding is assembled in the exterior and composed of a wooden coating. The fixed glazing is composed of an insulating double glazing unit and embedded directly into the supporting structure of the house.
The result is an open, airy housing in a garden.