KORD JESENÍK spol. s r.o.

KORD
JESENÍK
spol. s r.o.
/
2006

2006; project design; building permit documentation; project implementation; implementation of interior design

The project concerns a reconstruction of a German villa from the 1930s. The villa has two storeys and a cellar. The mansard roof of the object has been callously covered in metal sheets during the Normalization Era. The house's original wooden winter garden has been preserved, yet in quite a disastrous state. The house's solid appearance is underlined by stone base walls. Design: We strived to restore villa's original character as preserved on a period lithography. The existing stone base will be pressure-cleaned and jointed. The wooden winter garden will be replaced with a copy. The above-ground floors will contain almost identical office premises. The dark beat of the interior created using three colours is lightened by removing the corridor partitions and their replacing with frame-free glazed walls with wooden doors covering the entire floor height. New partitions are assembled from CETRIS blocks in a natural shade. The floor design employs natural linoleum in various shades. The original staircase along with preserved doors will be reconditioned. Such approach aims at creating an interesting dialogue between the new and old features.